Residenties

Residenties

← Overzicht residenties

Displacement Maps: Scabiosa Columbaria & Acanthus Mollis, Alumide 3D Print, Aluminium Coating, 2014, Image: Matthias Kolb
Heigh_t_Ma_ps(Di_gital_Mou_lds), Silica Sand 3D Print, Silicon, Sandstone, 2021, Image: Andrea Rossetti
Installation View Kunstmuseum Stuttgart, VR/HD Sculpture, VR System, Electronics, Copper, 2018, Image: Frank Kleinbach
Installation View Volksbühne Berlin, Network/ed Curtain ñ Opera Decession, 2016, Image: Andrea Rossetti
Installation View MusÈe díArt Moderne de la Ville de Paris, Network Sculpture, 2016, Image: Andrea Rossetti

1/5

Spiros Hadjidjanos

Resident

Spiros Hadjidjanos is een Griekse beeldend kunstenaar die woont en werkt in Berlijn. Zijn praktijk omvat verschillende media en wordt bepaald door zijn kritische reflectie op technologische processen. Sinds het begin van zijn artistieke praktijk verkent hij computationele beelden met technologische middelen, waarbij hij vooral verwijst naar de transformatie van fotografische opname naar datapunten met werken die ruimtelijke, tijdelijke, berekenbare en materiële dimensies doorkruisen.

Voor zijn residentie van drie maanden bij de onderzoeksgroep Thinking Tools van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen in MORPHO, voert hij onderzoek naar AI-algoritmes die 3D-modellen uit enkele foto’s halen en de mogelijke effecten van deze tools op de menselijke representatie.

Spiros (1978, Griekenland) studeerde met een DAAD-beurs aan de Berlijnse Universiteit voor de Kunsten (UdK) waar hij de Meisterschülerpreis des Präsidenten ontving. Hij ontwierp theaterdecors voor de Volksbühne in Berlijn en de Kammerspiele in München en exposeerde zijn werk in galeries en instellingen wereldwijd, zoals het Yerba Buena Center For The Arts in San Francisco, KW Institute for Contemporary Art in Berlijn, Städel Museum in Frankfurt, Musée d’Art Moderne en Palais de Tokyo in Parijs en K20 Düsseldorf.

Zijn residentie bij MORPHO kwam tot stand in samenwerking met de onderzoeksgroep Thinking Tools van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.

Periode

01.02.2023 - 30.04.2023

Residentie

Onderzoek

Link

www.spiroshadjidjanos.net

Gerelateerd