Residenties

Residenties

← Overzicht residenties

© Karina Beumer
© Elias Cafmeyer

1/2

Elias Cafmeyer

Resident

°1990, woont en werkt in Antwerpen, Belgiê

Wild Card winnaar 2017. De jury bestond uit curatoren Alan Quireyns (AIR Antwerpen) en Laura Herman (La Loge) en beeldend kunstenaars Tom Volkaert en Marina Pinsky.

Hoewel het werk 'Zonder titel (Viaduct)'- een uitsnede van een brug die blok B en C met elkaar verbindt - een monumentaal karakter heeft, merkte de jury op dat de installatie op een subtiele wijze ruimte inneemt zonder de aandacht naar zich toe te trekken. Vele bezoekers wandelen onder de brug door alsof de brug er altijd gestaan heeft. Het is een observatie die wijst op de knappe en uitgepuurde wijze waarop de brug geïnstalleerd werd: een architectonisch volume dat er staat, maar tegelijkertijd helemaal geïntegreerd werd in de omgeving. Bovendien is de brug niet alleen een onmisbare infrastructuur binnen het stedelijke weefsel, maar ook een beeld dat de noodzaak oproept om bruggen te bouwen in een diverse stad. Op die manier slaagt Elias erin om zijn interesse voor de urbane ruimte te verbinden met maatschappelijke vraagstukken.” (Laura Herman namens jury)

Elias Cafmeyer studeerde vrije kunsten aan Sint Lucas, Antwerpen.

Elias Cafmeyer kan één jaar lang gebruik maken van een werkruimte in één van de gebouwen beheerd door MORPHO. In het kader van het Antwerp Art Weekend 2018 en met de steun van MORPHO creëert Elias Cafmeyer een nieuwe site - specifieke installatie voor deze ruimte ‘Grande Inauguration du Nouveau Métropolitain Anversois'.

Periode

2017

Residentie

Wildcard

Link

www.eliascafmeyer.com

Gerelateerd