Residenties

Residenties

← Overzicht residenties

Falke Pisano

Studio Sessions

Residentieprogramma

De Studio Sessions vormen de kern van ons bezoekersprogramma. We nodigen regelmatig kunstenaars en mensen werkzaam in de kunsten uit in de residentie. Zij doen individuele atelierbezoeken of voeren gezamenlijke gesprekken rond de huiskamertafel. De meeste van onze gasten ontwikkelen of presenteren werk dat de huidige groep van residenten inspireert tot reflectie. Onder hen bevinden zich ook de artistieke adviseurs van MORPHO, die de kunstenaars in residentie die zich via de open call hebben aangemeld, selecteren en vervolgens opvolgen. Dit programma is niet publiek, om directe en persoonlijke uitwisselingen mogelijk te maken.

Hier krijg je een overzicht van de meest recente sessies:

05.02.2022 - Ghita Skali

Ghita Skali, kunstenaar gevestigd in Amsterdam, nam deel aan de tentoonstelling Made in X in Kunsthal Extra City. Haar werk brengt een ondergrondse transporteconomie aan het licht die Marokko verbindt met tal van plaatsen in Europa, bemiddeld door het transport van verbena theebladeren naar het museum.

09.02.2022 - Michelle Woods

Michelle Woods, kunstenaar en kok gevestigd in Antwerpen, verzorgt onze Table Sessions. Ze heeft geëxperimenteerd in mode, kunstperformance, voedselgeschiedenis en onderzoek, en nu probeert ze deze ingrediënten samen te brengen.

25.02.2022 - Falke Pisano

Falke Pisano, kunstenaar gevestigd in Berlijn, is M HKA's Superhost in 2022, een programma dat een jaar lang investeert in een relatie tussen een kunstenaar en het museum. Haar project is getiteld Where Should We Begin? Waarde produceren, waarde weerstaan en waarde geven in een institutionele context, via arbeid, speculatie, (on)zichtbaarheid en narratief.

30.03.2022 - Julia Dahee Hong

Julia Dahee Hong, kunstenaar gevestigd in Amsterdam, is een voormalig resident en huidig lid van de artistieke adviesraad van MORPHO. Haar multidisciplinaire praktijk verkent emotionele arbeid doorheen de noties van gastvrijheid, waardesystemen en voorrecht.

18.05.2022 - Willem de Haan

Willem de Haan, kunstenaar gevestigd in Antwerpen, bevraagt hoe we dingen waarnemen door scenario's of objecten uit het dagelijks leven opnieuw te bekijken. Hij haalt deze structuren uit hun context en vestigt de aandacht op hun absurditeit, individualiteit en functionaliteit.

08.06.2022 - Koi Persyn

Koi Persyn, curator en kunstenaar gevestigd in Brussel, was oprichter en co-curator van de driejarige residentie STOCK in Het Paviljoen in Gent. Zijn gecureerde projecten focussen op procesmatige, experimentele en interdisciplinaire praktijken binnen collaboratieve en site-specifieke tentoonstellingen en programma's.

2021

Toon Fibbe, Helena Kritis, Joachim Naudts, Guy Woueté, Angels Miralda, Marina Pinsky, Joanna Zielińska, Yann Chateigné Tytelman, Michiel Vandevelde, Tautvydas Urbelis, Marnie Slater, Sorana Munsya, Viktorija Rybakova, Helen Dowling, Gregory Castéra, Sirah Foighel Brutmann

2020

Priya Shetty, Harald Thys, Marina Pinsky, Ksenia Galiaeva, Sara Sejin Chang (Sara van der Heide), Zinaïda Tchelidze, Pierre-Antoine Vettorello, Laurens Otto, Grégory Castéra, Marnie Slater, Yiannis Papadopoulos, Joanna Zielińska

Residenten