Residenties

Residenties

← Overzicht residenties

1/7

MORPHO Rising Camp

Residentieprogramma

In de stille winter van 2021 bleef het MORPHO huis een levendige plek voor uitwisseling en reflectie. Ontwikkelingsresidenten Aay Liparoto, Anne Reiniers en Miguel Escobar kwamen elke woensdag samen tijdens hun residentie van vijf maanden, samen met artistiek coördinator Yann Chateigné Tytelman. Begin december hielden ze een sessie die speels MORPHO Rising Camp werd genoemd - een tweedaagse bijeenkomst gewijd aan hun werk in dialoog met bezoekende kunstenaars Sirah Foighel Brutmann en Guy Woueté.

Elke resident besliste over de manier waarop ze hun lopend werk zouden voorstellen, in de vorm van een lezing, een demonstratie of een gesprek. Het doel van deze bijeenkomsten was om een uitwisseling op gang te brengen, een proces uit te kristalliseren en feedback te krijgen van een kleine constellatie van deskundigen. Wij zagen dit moment als een moment van intimiteit en gezelligheid, met een door de kunstenaars bereide lunch, maar ook als een artistiek experiment dat kunstenaars in staat stelt te laten zien wat zij doen in een semi-publieke context.

Deelnemers

Aay Liparoto, Anne Reiniers, Miguel Escobar, Sirah Foighel Brutmann, Guy Woueté, Yann Chateigné Tytelman, Caroline Dumalin

Residenten