Residenties

Residenties

← Overzicht residenties

Lucy McKenzie at La Verrière, Image: Isabelle Arthuis
Lucy McKenzie at La Verrière, Image: Yann Chateigné Tytelman
Ann Veronica Jannsens at Micheline Szwajcer, Image: Jeannette Slütter
Groepement at Otty Park, Image: Caroline Dumalin (artwork by Yannick Ganseman)
Museum Plantin Moretus, Image: Julia Dahee Hong
Sven Augustijnen at M HKA, Image: Caroline Dumalin

1/6

City Sessions

Residentieprogramma

De City Sessions zijn excursies in en rond Antwerpen, waarbij we de stad en haar musea, galeries, kunstenaarsinitiatieven en andere bezienswaardigheden verkennen. Residenten maken kennis met mensen die werkzaam zijn in de kunsten en de ruimtes die zij vormgeven. Het programma volgt grotendeels de kunstactualiteit, maar besteedt ook aandacht aan historische plekken en minder zichtbare spelers. Residenten krijgen zo een blik achter de schermen van en directe contacten met het veld, en meer inzicht in en verbinding met de omringende stedelijke context.

Hier volgt een greep uit de afgelopen jaren:

2022

Base Alpha, Micheline Szwajcer, Everyday Gallery, Otty Park, Fred & Ferry (Galeries in Antwerpen), La Verrière, Komplot & SB34 (Tentoonstellingen in Brussel), KMSKA – Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (Musea in Antwerpen), Atelier FAAR (Kunstenaarsinitiatieven in Antwerpen), a.pass (Postacademische opleidingen in Brussel)

2021

Office Baroque, Micheline Szwajcer, Otty Park (Galeries in Antwerpen), M HKA – Museum van Hedendaagse Kunst, MAS, Kunsthal Extra City (Musea in Antwerpen), Out of Sight (Kunstenaarsinitiatieven in Antwerpen)

2020

Base Alpha, Micheline Szwajcer, Everyday Gallery, Otty Park (Galeries in Antwerpen), Museum Plantin Moretus (Musea in Antwerpen)

Gerelateerd