Residenties

Residenties

← Overzicht residenties

Lucy McKenzie at La Verrière, Image: Isabelle Arthuis
Lucy McKenzie at La Verrière, Image: Yann Chateigné Tytelman
Ann Veronica Jannsens at Micheline Szwajcer, Image: Jeannette Slütter
Groepement at Otty Park, Image: Caroline Dumalin (artwork by Yannick Ganseman)
Museum Plantin Moretus, Image: Julia Dahee Hong
Sven Augustijnen at M HKA, Image: Caroline Dumalin

1/6

City Sessions

Residentieprogramma

De City Sessions bestaan uit citytrips met een ontdekkingsprogramma dat de residenten laat kennismaken met mensen die werkzaam zijn in de kunsten en de ruimten/initiatieven waarvoor zij zich inzetten en waar zij werk tonen of programmeren. Het programma volgt in grote mate de kunstactualiteit, maar heeft ook aandacht voor historische plekken en minder zichtbare spelers. Residenten krijgen zo een blik achter de schermen van en directe contacten met het veld, en meer inzicht in en verbinding met de omgevende stedelijke context.

Hier volgt een greep uit de afgelopen jaren:

11.05.2022 • Micheline Szwajcer @ Galerie Micheline Szwajcer

Micheline Szwajcer opende begin jaren tachtig haar galerie in het toenmalige industriële Antwerpen-Zuid. Sinds de oprichting integreert ze conceptuele, arte povera- en post-conceptuele kunstenaars in haar tentoonstellingsprogramma. Ze ziet de galerie als "haar school".

16.03.2022 • Lucy McKenzie @ La Verrière

De indrukwekkende trompe l'oeil-muurschilderingen van Lucy McKenzie in de Brusselse kunstruimte van de Fondation d'entreprise Hermès stellen een ruimte samen waar ideologie en mode elkaar ontmoeten, en pakken de geschiedenis ervan aan, evenals de manieren waarop het blijft doorklinken in onze ideeën over het zelf en de ander.

30.01.2021 • Dušica Dražić & Wim Janssen @ Out of Sight

Dušica Dražić is een kunstenaar en curator die samen met haar partner Wim Janssen Out of Sight runt. De locatie bevindt zich aan de rand van de stad Antwerpen, in een woonwijk buiten de binnenring. Met Out of Sight willen ze een potentieel vinden in wat vaak als anders, marginaal of zelfs ongewenst beschouwd wordt.

19.01.2021 • Sven Augustijnen @ M HKA

In het M HKA presenteert Sven Augustijnen 160 exemplaren van het Belgische extreem-rechtse Europe Magazine. Zijn installatie brengt een selectie van de teksten en beelden ervan met elkaar in dialoog en stelt onze verantwoordelijkheid in vraag. Voor de kunstenaar is het onderzoeken ervan "een burgerlijke daad".

28.08.2020 • Yiannis Papadopoulos @ Museum Plantin Moretus

Yiannis Papadopoulos studeerde wiskunde, schone kunsten en typografie in Griekenland, Nederland en België. Hij heeft een diepgaande belangstelling voor de klassieke bronnen van kunst en wetenschap, hun impact op de moderniteit en hun blijvende relevantie voor ons hedendaagse begrip van de wereld.

Residenten