Residenties

Residenties

← Overzicht residenties

knockoff, weltanschauung!, SmythStasinaki, Image: Trevor Wilson
Justice, Piercing, Planning, Sewing (detail), Image: Paul Marshall
softening the tribute (detail)
Motherland is Calling, Array Collective, as part of Druthaib’s Ball, Image: Array Collective
It Hurts My Elbows, Image: Trevor Wilson

1/5

Vasiliki Stasinaki

Resident

Vasiliki Stasinaki is een kunstenaar gevestigd in Belfast, die zich bezighoudt met beeldhouwkunst, textiel, video- en geluidsinstallaties, met een achtergrond in dans en beeldende kunst. Op dit moment is ze verbonden aan QSS Studios en Gallery in Belfast. Via haar praktijk probeert ze haar positie in de wereld vanuit een sociaal en politiek perspectief te bevragen en te onderzoeken. Dit doet ze door het creëren van uitvoerende interventies die plaatsvinden in afgebakende ruimtes. Ze is geïnteresseerd in het opbouwen van omgevingen en het creëren van situaties die een specifieke emotionele toestand bij het publiek teweegbrengen, waarbij ze hen uitnodigt om te observeren, vragen te stellen en deel te nemen.

Tijdens haar residentie zal ze werken aan een onderzoeksproject. Het project heeft als doel het industriële landschap van het post-burgeroorlog Athene te verkennen via de traditionele mannelijke arbeidersdans Zeimbekiko, waarbij gebruik wordt gemaakt van eerder door de staat gecensureerde films, foto's en nieuwsberichten die sociale en politieke strijd van de arbeidersklasse belichten.

Vasiliki studeerde dans aan de Griekse Nationale Opera Dansschool en aan de Northern School of Contemporary Dance. Ze heeft een MFA Fine Art van de Belfast School of Art en een MRes in Art and Design van Sint Lucas Antwerpen. Haar werk was te zien in Safehouse Peckham, Camden Image Gallery, Menier Gallery London, Platform Arts Belfast, Catalyst Belfast, PS2 Belfast, QSS Belfast, CCA Glasgow, MORPHO Antwerpen, Draiocht Gallery, Mart Gallery Dublin en Ulster Museum.

Ze wordt ondersteund door de Arts Council of Northern Ireland, door Belfast City Council en a-n The Artists Information Company. Haar residentie bij MORPHO wordt ondersteund door het Arts Council Northern Ireland- Artist International Development Fund. Ze is de helft van het kunstenaarsduo SmythStasinaki.

Periode

01.05.2023 - 30.06.2023

Residentie

Uitwisseling

Link

vasilikistasinaki.com

Gerelateerd