Residenties

Residenties

← Overzicht residenties

1/3

Guy Woueté

Resident

Guy Woueté is een kunstenaar die woont en werkt in Antwerpen. Zijn praktijk is toegespitst op kwesties van sociale verantwoordelijkheid en symbolen van overheersing in een globaliserende wereld. Met de geschiedenis als zijn belangrijkste materiaal wil Woueté conventionele houdingen doorbreken die racisme, discriminatie, paternalisme en vervreemding in al zijn vormen voeden. Woueté verzamelt en verkent sporen van kolonialisme in het heden aan de hand van verschillende vormen van registratie. Hij combineert deze momenten en ervaringen vervolgens in collage, installatie, performance, video, fotografie, sculptuur, schilderkunst en kunstenaarsboeken.

Guy Woueté (1980, Douala, Kameroen) studeerde beeldhouwkunst en schilderkunst in Douala en was resident bij de Rijksakademie Amsterdam (2009-2010). Hij studeerde af aan de Universiteit van Parijs 8 (2014) en de ERG (École de Recherche Graphique, 2016) in Brussel, waar hij ook lesgeeft. Recente tentoonstellingen en projecten zijn onder meer: En quête des marges fluctuantes, Kunstenfestivaldesarts, Brussel; Wie zijn wij?, Beursschouwburg, Brussel; Welkom, De Brakke Grond, Amsterdam (alle 2020); Bamako Encounters Photography Biennial en Lubumbashi Biennale (beide 2019); Coming People, S.M.A.K, Gent (2018).

Zijn residentie kwam tot stand in het kader van zijn deelname aan de artistieke adviesraad en in samenwerking met Air Antwerpen.

Periode

01.07.2020 – 30.09.2020

Residentie

Onderzoek

Gerelateerd