Residenties

Residenties

← Overzicht residenties

© Darcy Bennett
© Darcy Bennett

1/3

Darcey Bennett

Resident

°1990, woont en werkt in Antwerpen, België.

Wild Card winnaar 2015. De jury bestond uit curatoren Alan Quireyns (Air Antwerpen) en Caroline Dumalin (WIELS, Brussel) en beeldend kunstenaars Nel Aerts en Wim Catrysse.

Na een tweedaagse evaluatie van alle masterprojecten beeldende kunst in KASK en Sint-Lucas Antwerpen koos een onafhankelijke jury unaniem voor Darcey Bennett als winnaar van de tweede editie van de STRT Schot prijs. De jury was onder de indruk van Bennetts fijnzinnig samengestelde installatie die de tijdloze mechanismen van de tragedie vertaalt naar een hedendaagse crime scene. De presentatie van Bennett viel op door zijn aparte en doordachte uitwerking, zowel wat betreft de onderliggende ideeën als de uiteindelijke vorm. Tragic by Accident (Off Stage) is een rapsodisch werk dat evenzeer steunt op contextueel onderzoek als beeldende intuïtie. In die mate getuigt het van het grote potentieel van deze pas afgestudeerde kunstenaar van de InSitu³ afdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.

Darcey Bennett kan één jaar lang gebruik maken van een werkruimte en MORPHO organiseerde zijn tentoonstelling Sklaven (1-7) in onze projectruimte.

Periode

2015

Residentie

Wildcard

Gerelateerd