Nieuws

Nieuws

← Meer nieuws

1/16

Table Dance in De Refter

De Refter is de projectruimte van MORPHO in het voormalige Dominicanenklooster. De naam herinnert aan de vroegere functie van deze eetzaal voor monniken. Het is bereikbaar via de kloostertuin die we delen met Kunsthal Extra City.

Vandaag de dag wordt er nog steeds samen gegeten en uitgewisseld door onze kunstenaars-in-residentie (Table Sessions). Tijdens de zomer vinden er vaak optredens van onze ateliergebruikers plaats (Summer Sessions). Residenten, artistieke of educatieve partners kunnen op aanvraag gebruik maken van de ruimte. We staan ook open voor verhuur.

In de loop van het jaar nodigen we kunstenaarscollectieven of -initiatieven zonder eigen ruimte uit om een publieksprogramma voor te stellen. Meer bepaald ter gelegenheid van Borger, de nocturne van alle kunstruimten in Borgerhout en Zurenborg, dat telkens op de laatste vrijdag van de maanden januari, maart, juni en oktober plaatsvindt.

In 2022 is Table Dance onze vaste host, met bezielers Michelle Woods & Roman Hiele. Table Dance was een restaurant en eventruimte in Antwerpen en leidt momenteel een nomadisch bestaan. Het collectief is ateliergebruiker bij MORPHO in RAAT. Michelle Woods was kunstenaar-in-residentie bij MORPHO in 2021.Hier is een greep uit hun programma tot hiertoe:

25.03.2022 • Golden Power: Rave in the Fifth Dimension

Op de eerste avond was er een centrale geluidsinstallatie met live muziek en een live bar. Het doel was mensen samen te brengen, te dansen en onze verloren intimiteiten te doen herleven. T-shirts gezeefdrukt door Afreux werden te koop aangeboden om Fundacjao Calenie te steunen, een non-profitorganisatie die mensen in nood helpt om een nieuw leven op te bouwen in Polen.

17.06.2022 • Fun Fun Lol Fair

Het thema van de tweede avond was de kermis, Sinksenfoor-stijl. Voor deze gelegenheid nodigde Table Dance de residenten van MORPHO uit om elk een kraam voor te stellen met een ervaring die verkocht kon worden. Op het programma stonden: persoonlijke koffiedik-lezingen, privé poëzielezingen, kitscherige fotoportretten, grimage, of je eigen cassette-opname van karaokeliedjes.

28.10.2020 • Daisy Darkpark

Table Dance zal terugkeren als host op 28 oktober, dus save the date! Met een muzikaal-experimenteel optreden van Daisy Darkpark, het donkere alter-ego van multimediakunstenaar Femke Fredrix. Meer info over hoe tickets te bekomen volgt binnenkort.


Met dank aan

Bert Depuydt, Günbike Erdemir, Francesca Hawker, Celine Meulemans, Ornella Ostapenko, Shirana Shahbazi, Jeannette Slütter, Roxanne Thomas

Foto's

Aurélie Bayad