Nieuws

Nieuws

← Meer nieuws

Image: Matthias Yzebaert
Image: Miles Fischler

1/4

Tabakalera residentie bij MORPHO

Tabakalera en MORPHO lanceren hun samenwerking in 2023 in het kader van het internationale residentieprogramma van MORPHO, dat jaarlijks ongeveer 20 kunstenaars ontvangt. Tabakalera en Basque Institute Etxepare ondersteunen de residentie van een in Baskenland (Autonome Gemeenschap) gevestigde kunstenaar die naar Antwerpen komt.

De residentie duurt 2 maanden, in de periode van 1 augustus – 30 september 2023.

Wat biedt MORPHO
• artistieke en praktische begeleiding van het team
• atelierbezoeken en een verkenningsprogramma om kennis te maken met de lokale kunstwereld
• een eigen slaapkamer in het residentiehuis, met gedeelde keuken, badkamer en woonkamer
• een individuele werkruimte van 20-40 m2 in een voormalig klooster met tuin
• een netwerk van werkplaatsen voor specifieke producties
• online presentatie van het werk van de kunstenaar
• gratis toegang tot de meeste tentoonstellingen en evenementen in Kunsthal Extra City

Financiële ondersteuning
Tot 500 euro reiskosten worden vergoed. De residentie voorziet ook in een maandelijkse vergoeding van 1.000 euro en een projectbudget van maximaal 500 euro.

Aanvraag
De aanvraag moet gedaan worden via de website van Tabakalera. Vul het online formulier in en voeg de gevraagde documentatie toe. Voor de volledige open oproep met meer details over de aanvraagprocedure, zie hier.

Selectieprocedure
De aanvragen worden geselecteerd door een jury bestaande uit de artistieke teams van Tabakalera en MORPHO.

Uiterste datum voor inzending: 3 april 2023
Bekendmaking van de resultaten: 2 mei 2023Over MORPHO

MORPHO, opgericht in 2008, is een non-profit organisatie gewijd aan artistieke ontwikkeling. Wij geven tijd, ruimte en middelen aan kunstenaars door het aanbieden van residenties en ateliers, met als doel het bevorderen van een dynamische en duurzame context voor artistiek werk. Als atelierbeheerder verhuren we werkruimtes in een groeiend aantal gebouwen in en rond de stad Antwerpen. Als kunstenaarsresidentie ontvangen we jaarlijks een 20-tal residenten uit binnen- en buitenland die we ondersteunen in hun projecten en trajecten. Het programma bestaat uit wekelijkse collectieve sessies in een omgeving die dialoog en experiment aanmoedigt.

Over Tabakalera

Tabakalera is een internationaal centrum voor hedendaagse cultuur gevestigd in Donostia-San Sebastian, Spanje, dat een residentieprogramma ter ondersteuning van kunstenaars aanbiedt. Als centrum voor creatie heeft Tabakalera als hoofddoel om talent uit de Baskische samenleving te stimuleren.

Voor meer informatie: www.tabakalera.eus