Nieuws

Nieuws

← Meer nieuws

Triangle, Marseille (studio Anna Reutinger)
Triangle, Marseille (office)
Triangle, Marseille (exhibition space)
La Becque, La Tour de Peilz
La Becque, La Tour de Peilz
La Becque, La Tour de Peilz (music studio)
Basis, Frankfurt
Basis, Frankfurt
Basis, Frankfurt (exhibition space)
MeetFactory, Praag
MeetFactory, Praag (studio Marion Rénier)
Petrohradska Kolektiv, Praag
Petrohradska Kolektiv, Praag
Petrohradska Kolektiv, Praag (exhibition space)
Rupert, Vilnius
Rupert, Vilnius (studio Mako Ishizuka)
Rupert, Vilnius (workshop Mary Maggic)
SODAS 2123, Vilnius
SODAS 2123, Vilnius
SODAS 2123, Vilnius (Atletika gallery)
Sakiya, Ein Qiniya, Ramallah
Sakiya, Ein Qiniya, Ramallah
Sakiya, Ein Qiniya, Ramallah

1/23

Residenties in het buitenland

Verslag

Deze zomer ging MORPHO op bezoek bij gewaardeerde kunstenaarsresidenties in het buitenland om bij te leren en samenwerkingsverbanden te smeden. Gedurende de maand juli reisden we met de trein van Marseille naar Vilnius en in augustus vlogen we naar Ramallah. Hieronder vind je ons verslag van de plekken die we warm aanbevelen. In november zullen we de kunstscenes in Turijn en Tbilisi verkennen, op uitnodiging van onze partners Almanac en Europalia. Hierover berichten we binnenkort.Triangle - Astérides, Marseille

Triangle-Astérides is een centrum voor hedendaagse kunst dat sinds 1994 is ondergebracht in La Friche la Belle de Mai, een voormalige tabaksfabriek. Ze combineren tentoonstellingen met een residentieprogramma voor kunstenaars uit Frankrijk en het buitenland en bieden ook ateliers voor lokale kunstenaars. Kijk uit naar hun jaarlijkse open oproep in april.

La Becque, La Tour de Peilz

In de tuin van La Becque, gelegen aan het meer van Genève tussen Vevey en Montreux, bevinden zich 8 volledig uitgeruste woon-werkappartementen. De residentie besteedt bijzondere aandacht aan projecten die de vervlechting van natuur, milieu en technologie onderzoeken. Kijk uit naar hun jaarlijkse open call in maart.

Basis, Frankfurt

Basis ondersteunt opkomende en internationale kunstenaars in Frankfurt sinds 2006. Ze bieden tevens werkruimte aan lokale kunstenaars op vier locaties in de stad en beschikken over een tentoonstellingsruimte. Ze hebben verschillende open oproepen, afhankelijk van de uitwisselingspartners.

MeetFactory & Petrohradská Kolektiv, Praag

MeetFactory's internationale residentieprogramma werd opgericht in 2007 en omvat tien studio's, waar jaarlijks meer dan dertig beeldende kunstenaars, curatoren, muzikanten en schrijvers verblijven. Ze betrekken residenten graag bij de Tsjechische en Centraal-Europese kunstscene. Ze hebben verschillende open oproepen, afhankelijk van de uitwisselingspartners.

Petrohradská kolektiv is een door kunstenaars geleid initiatief en ontmoetingsplaats voor hedendaagse kunst, opgericht in 2015. Hun activiteiten zijn gericht op tentoonstellingen, educatieve praktijk, live kunst en creatieve samenwerkingen met Tsjechische en buitenlandse kunstenaars. Kijk uit naar hun jaarlijkse open oproep op hun sociale media.

Rupert & SODAS 2123, Vilnius

Rupert is een centrum voor kunst, residenties en onderwijs gevestigd in Vilnius sinds 2012. Hun missie is om nauwe samenwerking tussen kunstenaars, denkers en onderzoekers tot stand te brengen door middel van transdisciplinaire programma's en residenties, met een sterke internationale focus. Kijk uit naar hun jaarlijkse open call in juni-juli.

SODAS 2123 is een zelfbesturend cultureel centrum, beheerd door de Lithuanian Interdisciplinary Artists' Association. Met meer dan 50 kunstenaarsstudio's, tentoonstellingsruimtes, een café en een tuin biedt SODAS 2123 ruimte voor een verscheidenheid aan disciplines. Ze hebben verschillende open oproepen die medium- of regiospecifiek zijn.

Sakiya, Ein Qiniya, Ramallah

Sakiya is een residentie en een alternatieve academie waar lokale agrarische tradities van zelfvoorziening en hedendaagse kunst en ecologische praktijken elkaar ontmoeten. Sakiya wil een nieuw verhaal creëren over onze relatie tot land, kennis en het gemeengoed. Ze hebben verschillende open oproepen, afhankelijk van het project.