Nieuws

Nieuws

← Meer nieuws

Residentie ter ondersteuning van Oekraïne

UPDATE: deze plaats is niet meer beschikbaar. Oleksandr Sirous uit Charkov/Kiev is op 1 april met zijn residentie begonnen. Hij en de andere residenten zullen hun werk voorstellen op 14 april, 19:30 in MORPHO.

~

Morpho en Extra City werken samen aan een initiatief voor steun aan Oekraïne. Ook wij roepen op om een ​​einde te maken aan deze oorlog en de humanitaire crisis in Europa.

Als teken van solidariteit bundelen we onze krachten en middelen om een ​​kunstenaar en/of curator uit Oekraïne uit te nodigen voor een volledig gefinancierde residentie van drie maanden in april-juni 2022, inclusief reiskosten, accommodatie, maandelijkse toelage en projectbudget voor een gespreks- of presentatiemoment, tijdens of na de residentie.

We staan ​​in direct contact met Rupert in Vilnius en met andere partners in Warschau om informatie te verzamelen en te zien hoe we onze steun kunnen uitbreiden. We zijn ook in gesprek met andere residenties in België om te onderzoeken wat er nog meer mogelijk is. We zullen deze aankondiging bijwerken telkens we nieuwe info hebben.

Voel je vrij om deze afbeelding te gebruiken als je ook residenties organiseert voor Oekraïne.

Meer info

contactsforukrainians.art