Nieuws

Nieuws

← Meer nieuws

Oproep: infosessie deelatelier

De initiatiefnemers achter het groepsatelier ‘VAK’ (de ‘Verenigde Antwerpse Knutselaars’ die een ruimte betrekken in MORPHO’s atelierpand in de Appelstraat) starten met een nieuw project. Creatieve ambachtslui en kunstenaars op zoek naar betaalbare werkruimte en geïnteresseerd in de opportuniteiten die deelateliers kunnen bieden, kunnen zich inschrijven voor een online infosessie op 3 maart om 20u waarin Jens, Louis en Wietse van VAK het project verder toelichten. We delen hieronder graag hun oproep:

Je bent op zoek naar een atelier, een plek waar je in alle vrijheid je gang kan gaan. En je wil dat toch liever niet op je eentje doen.

Wij geloven heel erg dat elke wijk, buurt of stad baat heeft bij groepsateliers. Vanuit die overtuiging hebben we al 3 ateliers opgestart. Eén van deze ateliers is VAK in de Appelstraat (Borgerhout) waar we een succesvolle samenwerking hebben met MORPHO.

Wellicht hebben we nu iets concreets voor jou: We starten binnenkort met een deelatelier in Berchem (Groenenhoek) en onderzoeken een mogelijk atelier nabij het Stuivenbergplein. We hebben een interessant concept dat zijn deugdelijkheid bewezen heeft:

  • Door te delen bieden we ruimte aan voor een beperkt budget
  • We bieden plaats aan professionelen en hobbyisten, die naast elkaar werken maar elkaar ook kunnen helpen
  • We zorgen voor een positief en productief klimaat dat makers stimuleert om hun eigen projecten te realiseren
  • Het atelier biedt kansen om door te groeien van hobbyist naar professional

Onze doelstelling is het atelier te starten en te organiseren met alle nodige voorzieningen. Na verloop van tijd streven we naar volledig zelfbestuur van het atelier door de deelnemers.

We organiseren een online infomoment op donderdag 3 maart om 20u en willen je daar graag op uitnodigen. We mikken daarbij zowel op creatieve ambachtsmensen (houtbewerking, metaal, etc…) als op kunstenaars.
Interesse? Schrijf je hier in, dan sturen we je de link voor de online sessie.

Tot binnenkort.

Wietse, Jens, Louis