Nieuws

Nieuws

← Meer nieuws

1/2

Nieuwe teamleden

In de afgelopen maanden is ons team weer compleet geworden met de komst van Lina Ejdaa en Ingrid van Samang. Zij zijn nu al niet te missen krachten die kunstenaars altijd op de eerste plaats zetten.

Lina Ejdaa neemt de rol van artistiek coördinator op zich. Zij zorgt voor het goede verloop van onze residentie- en atelierprogramma's en ondersteunt nieuwe artistieke initiatieven.

Lina studeerde kunstgeschiedenis toen ze samen met Sam Druant de kunstruimte Box 22 oprichtte, waar ze voor het eerst tentoonstellingen met kunstenaars organiseerde. Ze schreef haar scriptie over transgressie in performancekunst in de jaren tachtig en ging daarna aan de slag als artistiek en administratief medewerkster bij NICC. In deze periode bleef ze actief als freelance curator. Ook richtte ze samen met 15 andere kunstenaars Atelier FAAR op, een collectief dat atelierruimtes ter beschikking stelt.

Ingrid van Samang is verantwoordelijk voor onze administratie en houdt de financiële huishouding op orde. Ook is zij onweerstaanbaar in het bekomen van sponsordeals.

Ingrid studeerde sociaal agogisch werk en cultureel management. Ze wijdde haar thesis aan hoe het kunstenveld omgaat met ecologie en duurzaamheid en schreef vervolgens teksten en coördineerde projecten over dit onderwerp bij het Vlaams Theater Instituut. Voor ze bij MORPHO aan de slag ging, werkte ze meer dan tien jaar bij De Studio in Antwerpen als financieel en boekhoudkundig medewerkster en horeca verantwoordelijke.

Een toost op vele jaren en waardevol werk samen!