Kalender

Kalender

← Volledige kalender

Performance view of Art Is Work by Apparatus 22, Kunsthal Extra City, Antwerp, Image: Sebastiaan Franco

Wat is fair? Over verloning in de beeldende kunsten
28.04.2022

Kunstenpunt organiseert een workshop over juiste verloning en eerlijke praktijken in de beeldende kunsten, bij Kunsthal Extra City en Morpho. We testen in kleine groepen de vergoedingscalculator, en gaan vervolgens met elkaar in gesprek over fictieve cases; waarom is iets unfair, en hoe zou het fair kunnen zijn?

“Je doet het uit passie en niet voor het geld”, “je mag blij zijn dat je mag tentoonstellen voor de eer of voor de stijgende marktwaarde”. Het zijn slechts enkele van de uitspraken die beeldend kunstenaars vaak te horen krijgen. Twee derde van alle Vlaamse beeldend kunstenaars krijgt vandaag geen vergoeding voor zijn/haar werk. We willen (als sector) voortaan artistieke prestaties omzetten in de vorm van een juist loon.

Maar wat is een juist loon? Hoe kadert dit in het streven naar duurzame, solidaire, transparante en verantwoordelijke relaties tussen kunstenaars, curatoren, producenten, organisaties, galeries en verzamelaars?

Schrijf je (gratis) in voor deze werksessie via dit formulier. Wat is fair? is een serie van 6 workshops verspreid over Vlaanderen, alle locaties vind je hier.

Deze sessie is in het Nederlands én Engels: met een Nederlandstalige en aparte Engelstalige sessie rond de vergoedingscalculator, en één Engelstalige tafel voor de fair practice gesprekstool.

Wanneer

donderdag 28.04.2022, 14:00-17:00

Waar

MORPHO (De Refter) en Kunsthal Extra City (Café)

Ingang

via Kunsthal Extra City (Provinciestraat 112)