Kalender

Kalender

← Volledige kalender

Open Office
17.07.2023

Open Office zet in op ontmoeting en kennisdeling tussen kunstenaars en kunstwerkingen uit diverse disciplines. In een maandelijkse open en informele samenkomst wisselen we van gedachten over uiteenlopende thema’s met betrekking tot ‘werken in de kunsten’. Elke 3e maandag van de maand nodigt een partnernetwerk van Antwerpse kunstorganisaties kunstenaars en kunstwerkingen uit van 12u tot 15u in één van hun locaties.

De eerstvolgende Open Office Antwerpen vindt plaats op maandag 17 juli bij MORPHO en Kunsthal Extra City.

  • Vanaf 12 u is iedereen welkom in de Kloostertuin, een zeldzame groene oase in het centrum van de stad. Inkom via Ploegstraat 25, 2018 Antwerpen.

  • Om 12u30 geeft Eline De Clercq een rondleiding in de De Gesamthof, een deel van de kloostertuin.

Eline startte dit kunst - natuur project in 2019 als een botanische archeologie om verloren planten terug te vinden. Na corona evolueerde het naar de Gesamthof, A Lesbian garden, een inclusieve tuin voor ecologisch herstel. Geïnspireerd door boeken van ecofeministen en andere schrijvers, zoals Anna Tsing, Donna Haraway, Robin Wall Kimmerer, Jamaica Kincaid, Virginia Woolf, groeide de tuin uit tot een pionierstuin met een diversiteit aan botanische planten van over de hele wereld.

De gesamthof is een safe space voor de natuur en een vertrekpunt voor gesprekken over oa diversiteit, verantwoordelijkheid, representatie, afkomst, …

  • Vanaf 13u 30 is er ruimte voor andere vragen en informele kennisuitwisseling.

Alvast volgende 2 Open Office data en locatie:
18/09/2023: Het Bos (Ankerrui 5/7, 2000 Antwerpen)
16/10/2023: Rataplan (Wijnegemstraat 27, 2140 Antwerpen)

Ook je vragen zijn welkom vooraf, maar dat hoeft zeker niet. Je kan ze gewoon samen met je boterhammen meenemen de dag zelf.

Wanneer

17 juli, 12u - 15u

Waar

MORPHO en Kunsthal Extra City, Ploegstraat 25, 2018 Antwerpen

In samenwerking met

Detheatermaker, Het Toneelhuis, hetpaleis, Het Bos, Mestizo Arts Platform, Morpho, Monty, wpZimmer, Rataplan, Corso & Kunsthal Extra City

Gerelateerd